Enigmatika za decu

Draga deco i poštovani roditelji,

rešavanje enigmatskih zadataka je vid zabave koja podstiče razvoj intelekta. Deca kroz enigmatiku uče, razvijaju memoriju i kreativnost. Međutim, ne postoje enigmatski časopisi na srpskom jeziku namenjeni deci od 8 do 14 godina. Uz to, u enigmatskim listovima za odrasle najmlađima se posvećuje veoma malo ili nimalo pažnje. Zato je nastao blog "Dečja enigmatika". Ovde ćete naći enigmatske sadržaje za mališane, a svojim idejama, predlozima, prilozima i komentarima možete učestvovati u radu bloga.

субота, 11. фебруар 2017.

Enigmatika za decu na 32 strane!

Poštovani deco i cenjeni roditelji,

Prvi broj elektronskog časopisa sa enigmatikom za osnovce je spreman za rešavanje. 

Da biste dobili svoj primerak u pdf - u, potrebno je da se javite na i-mejl remorkermali@gmail.com i upišete se na listu pretplatnika. Smisao ovog projekta nije zarada, već prikupljanje sredstava za popravljanje statusa dečje enigmatike u ozbiljnim medijima, te pretplata ne podrazumeva plaćanje. 

Dakle, prvi broj dobijate besplatno, a ako vam se sadržaj dopadne, možete donirati blogu i autoru e-časopisa određenu sumu, ne veću od one kojom biste mogli da kupite 3 broja nekog štampanog časopisa. Vaša donacija bi značila: "Da, želimo da nastavite da plasirate dečju enigmatiku na ovaj način, i želimo da se pretplatimo na naredna dva broja." Naravno, uplate mogu da vrše samo roditelji, a od broja pretplatnika zavisi kada će (i da li će) biti pripremljen drugi broj. 

Rok za prijavljivanje je 11. april 2017. godine.

Iz sadržaja:

- skandinavke (Bajka braće Grim, Vrati se Zone, Prvi mitski letač, Filmski čarobnjak, Zov divljine, Pinkove zvezdice...)
- domino ukrštenice (Pernati rođaci, Sova iz Kikinde)
- klasične ukrštenice (Ovako je počelo, Arijana Grande, Kralj lavova)
- osmosmerke (Mala sirena, Knjiga o džungli)
- ilustrovani "specijaliteti" (Ilustrovana skandinavka, Peščanik)
- kutak za najmlađe (Lavirint, Sličnosti, Razlike, Anagramčići)
- rebusi
- ...

Za bolju rezoluciju: levi klik na sliku, desni klik, "Otvori sliku u novoj kartici", zum.

Нема коментара:

Постави коментар